Case Studies

Over the years, our design team at Alitex have created some beautiful Victorian greenhouses. Below you will find a selection of case studies involving our National Trust Greenhouses and bespoke structures in a range of shapes and sizes. You can use the filters to look at greenhouses by size, colour and style.

The Mottisfont at the Pig near Bath

The Mottisfont at The PIG near Bath

The kitchen garden is the core of The PIG Hotels, it provides the ingredients for the kitchen and guides the Chef’s into tailoring the menu for the week.

Colour: Dove Grey (RAL 7047)
Dimensions: 2.6m x 4m
Style: Mottisfont from the National Trust Collection
Hidcote in California

Hidcote in California

Our customer, Sandy Freeman, is a garden designer - keen to find the very best greenhouse for her own garden.

Colour: Greensand (BS10 B23 -2)
Dimensions: 2.6m x 3m
Style: Hidcote Greenhouse from The National Trust Collection
A new greenhouse for Lime Wood Hotel

A new greenhouse for Lime Wood Hotel

The most recent build by Lime Wood Group is their new greenhouse at Lime Wood Hotel and Herb House Spa.

Colour: Wood Sage (RAL 7032)
Dimensions: 20.2 m x 5.16 m
Style: Free standing, Traditional greenhouse
The pig on the Beach

The Pig on the Beach

The large greenhouse at The Pig on the Beach is at the very heart of an idyllic kitchen garden.

Colour: Sussex Emerald
Dimensions: 12m x 2.9m
Style: Free Standing, Traditional, Gable ends attached to the walls
Cambo Country house and estate

Cambo Country House and Estate

Cambo Country Estate and Garden in Scotland replicated four original glasshouses with aluminium structures. Alitex were deemed the only company fit for the job who were able to replicate the glasshouse and represent the Victorian characteristics.

Colour: Off-White (BS10B15)
Dimensions: Four different greenhouses ranging in size
Style: 3/4 Span, Lean-to, Traditional
Ramsay Abbey Walled Kitchen Garden

Ramsey Abbey Walled Kitchen Garden

Ramsey Abbey Walled Kitchen Garden needed a new aluminium greenhouse to replace the area where three derelict timber structures existed. We replaced them with one large 25.5 metre glasshouse using a traditional lean-to design that would effortlessly fill the space.

Colour: Wood Sage (RAL7032)
Dimensions: 25.5m x 4.5m
Style: Traditional greenhouse, Lean-To, Faceted feature lobby, 3/4 span 'wings'
Scotney inspires an open garden event

A Scotney Inspires An Open Garden Event

Alitex inspired a couple in West Sussex to use their greenhouse as the centrepiece for their Open Garden event.

Colour: Wood Sage (RAL 7032)
Dimensions: 2.6m x 4m
Style: Scotney from the National Trust Greenhouse Collection
Replacement Greenhouse in the Director's Garden at Kew

Replacement greenhouse in the Directors Garden at Kew

The director of Kew Gardens needed a new aluminium greenhouse to replace a derelict timber structure. We re-built the 13m long greenhouse using our traditional messenger design.

Colour: Off White (BS10B15)
Dimensions: 13.9m x 3.9m
Style: 3/4 Span, Lean-To, Messenger Greenhouse

Pages