A delightful living space for a growing family: Conservatory Case Study

Alitex Conservatory

In rural Hampshire, where flint has played such an historical and traditional role in house building, our clients wanted to create a sympathetic addition to their brick and flint home.

With a growing family their considerations were practical as well as aesthetic and they turned to Alitex to fulfill their long list of requirements. After various design-orientated discussions, complete with feasability studies, they ended up with a very functional and beautiful home, so attractive in fact that it has been featured in a number of glossy magazines.

The design incorporated an extended space at the side of the house which then opened into the newly designed conservatory. It has ended up being a place where the family relaxes year round and is a great place for family dining and entertaining, as it opens out onto a well planted stone terrace which then flows into the gardens.

"It works well for the way we live, with open spaces which become fluid or cosy, depending on how many doors you open! We are very happy with the process we went through with Alitex, and of course delighted with what we have collectively achieved. It looks good from the inside as well as out, and we have had some fun times in here."      

See the original conservatory inside and out featured at Chelsea Flower Show 2010. It is the one on the right of the screen.

Alitex - Chelsea Flower Show 2010

To release your own potential space have a look at other projects we have undertaken. Click here.

Tags: alitex conservatory, alitex greenhouse, Alitex conservatory case study, aluminium conservatory