A client journey- Lime tree to conservatory

Lavery House

Our clients based in Hampshire, made the decision to transform their home with an Alitex conservatory. We are going to follow their journey, from decision making, it’s progress through our factory, right through to the very end where we can find out how it is settling in.

Part one: Lime tree to conservatory

When driving along the busy main road of this area in Hampshire, it’s hard to believe that tucked away behind a high hedge, is a beautiful Georgian house with the most idyllic panoramic view over the South Downs.

Lime Tree Stump
Our clients garden has been modified considerably over the many years they have been there, they own five acres in all. When asked why they decided to build a conservatory, our client smiled and walked outside, “you see that big tree stump over there” he pointed, “five years ago that was a huge Lime Tree which shaded a large area of our garden, including our patio.” This would have also put the back of their house in shade, making the dining room the darkest room in the house.

The tree was so large, that helicopters at the near-by RAF base, used it as a landmark on which to turn!” he continued, “it blocked out the sun for most of the day, so we decided to get it felled.” When the sun decides to make an appearance, our clients now enjoy it for most of the day on the patio right through into the evening.

View from our Clients House Hampshire
After talking about a conservatory for years, but holding back because of limited sunlight, it was only now that they could finally turn their dream into a reality. “We would like to remove the dark 1920’s, flat roof extension, and replace it with a structure that is more suited to the period of the original building.” The thick brickwork that supports the current extension blocks the wonderful view, so the clients are looking forward to enjoying the glorious vista from inside their home

The colour they initially requested was white. However the elegant structure that is being designed, is now going to be Olive Green. “Mark (Alitex regional business manager) told us that the beautiful green scenery would be lost if there were white bars in between the windows; green ones will blend seamlessly when looking out at the view.”

The relationship between Alitex and our clients goes way back. Our very own Sales Director Chris Sawyer grew up, “you can see his parents cottage just over the hill." Our clients knew that the beauty of an Alitex structure would be the most authentic addition to their stunning home.

Keep an eye on our Green Room for the next instalment of our clients journey where we will have a look at the design of their new conservtory.

Follow us on Twitter for all Alitex new and updates, @Alitex. Did you know we are on Instagram? Search for us under @alitex_.

 

Tags: Case study, conservatory, Hampshire, Georgian