Rebuilding history in listed garden

Colour: 
BS10 B15
Size: 
17m x 3.5m

Our Hampshire based client wanted to replace their existing timber greenhouse with an exact replica in aluminium. Along with this they wanted to complement the new greenhouse with a glasshouse style conservatory.

As this property was a Grade II listed building in a conservation area, planning permission was required. Once this was sought, the design process began.

The end result is a potting shed and greenhouse to either side of the conservatory which is a total of 17 metres long and 4.5 metres wide (including the lobby). The design of the conservatory needed to mirror the lower eaves feature of the traditional Victorian greenhouse.

The conservatory is the central feature of this unique series of structures and to echo that, a 3 metre wide central lobby was designed opening out onto the garden.

The potting shed includes Alitex windows, doors and guttering – all in low maintenance aluminium.

The new replacement now offers a genuine environment for work, rest and play!

Ask a question

Fields marked with a * are mandatory

Brochure request

Please fill in your details on this short form below to request a brochure.

If you are outside of the UK and require a printed brochure, please contact us.

 

Fields marked with * are mandatory.


If you have any problems submitting the form please call us on 01730 826900 or email us at enquiries@alitex.co.uk.

By submitting your details, you are indicating your consent to receive communications from Alitex. You can unsubscribe or edit your preferences at any time. We never share your details with anyone.

Subscribe to our mailing list

Fields marked with a * are mandatory

In submitting this form you’ll subscribe our newsletters keeping you up-to-date from time to time with our latest events, interesting projects and other related Alitex news. And don’t worry you can unsubscribe from at any time. We’ll never pass your information to third parties.