Opening up the ground floor

Colour: 
Wood Sage (RAL 7032)

Adding a conservatory to a shaded, north facing side of a period home in Hampshire.

Our client wanted to bring light into their home and an Alitex conservatory proved to be just what was needed. Our clients had always struggled with light on that particular side of the house (which sits in the lee of a hill) and realised that a conservatory built on the site of the old patio would not only provide extra light, but room for a growing family who wanted to move freely between inside and out.

By re-considering the layout downstairs, the family have been able to gain considerable advantage, not just from the extra conservatory space, but also in the way the existing space is used, turning “corridors” into rooms. The office/spare room moved to an adjacent building which was renovated to include stack doors, reflecting the style of the conservatory.

Our client had childhood memories of her father scraping and painting his own wooden conservatory and realised that her family would not want to do the same. This led them to decide on aluminium from Alitex which they concluded would be easier to maintain and would suit the look of their home.

The conservatory is now an essential part of their house and its unlikely positioning on the north side of the property has actually worked well for them, brightening up every day, regardless of the weather. The conservatory has generous bi-fold (or stack) doors which lead onto the garden and has proved to be the answer to the typical British weather.

Our client says “I think a conservatory is potentially quite a lifestyle changing space – it certainly has been for us.”

Ask a question

Fields marked with a * are mandatory

Brochure request

Please fill in your details on this short form below to request a brochure.

If you are outside of the UK and require a printed brochure, please contact us.

 

Fields marked with * are mandatory.


If you have any problems submitting the form please call us on 01730 826900 or email us at enquiries@alitex.co.uk.

By submitting your details, you are indicating your consent to receive communications from Alitex. You can unsubscribe or edit your preferences at any time. We never share your details with anyone.

Subscribe to our mailing list

Fields marked with a * are mandatory

In submitting this form you’ll subscribe our newsletters keeping you up-to-date from time to time with our latest events, interesting projects and other related Alitex news. And don’t worry you can unsubscribe from at any time. We’ll never pass your information to third parties.