Glasshouse at historic public site

Style: 
45 degree pitch
Colour: 
RAL 9002
Size: 
31m x 4.7m

Alitex were asked to design a replica of the wooden glasshouse that previously existed at the historic Fulham Palace Gardens in London – following a donation from the Heritage Lottery Fund.

To view a short video on this project please click here.

Client brief

To recreate the glasshouse at Fulham Palace as part of a wider and major refurbish plan. 

Constraints

Dealing with such a sensitive site meant that many professionals were involved including Alitex engineers who ran significant testing prior to manufacture so that concerns over the load on the ancient curved wall could be satisfied.  

Design Considerations

The structure was to be used extensively by the general public, therefore the design needed to consider walkways and thoroughfare as well as creating an event space in the central lobby. 

Final design

Ultimately the final design had to replicate that of the existing Victorian greenhouse.

Alitex involvement

Vinci Construction, as main contractors, worked closely with our design team at Alitex to produce this fantastic example of a true Victorian glasshouse.

Ask a question

Fields marked with a * are mandatory

Request an estimate

Fields marked with a * are mandatory

Book a tour

Fields marked with a * are mandatory